‘Energie transitie: The end of the beginning’

Donderdag 21 maart, restaurant ANNE in Utrecht, ‘Alle Nederlanders Naar Energieneutraal’, waar enthousiastelingen voor dit oude bewakingsgebouw een nieuwe en duurzame toekomst hebben gecreëerd.


In deze fraaie omgeving hebben we Arjan de Jong, business developer bij Vattenfall ontvangen als gastspreker om met ons te spreken over dilemma’s aangaande de energie transitie. Onder de titel ‘The end of the beginning’ werden we uitgedaagd door een zeer kundige, prikkelende en soms ondeugende expert, die over een buitengewoon talent beschikt om interactie met de zaal te creëren. Arjan bestookte ons met informatie, beelden en stellingen. En hij liet ons óók nog even in subgroepen een campagne ontwerpen.

In rap tempo passeerden de huidige en te verwachten ontwikkelingen in klantgedrag, politieke verhoudingen en privacy wetgeving in relatie tot de energie transitie. Maar ook zaken zoals de migratie als gevolg van de opwarming van de aarde, en fenomenen zoals vliegschaamte, de Tesla en de prijs van warmte pompen.

Arjan de Jong: “De transitieversnellers verbazen en verrassen, viel nog niet mee. Wat een intelligente, creatieve, interactieve groep mensen! Leuke discussies, creatieve werkvormen en vooral als aandachtig publiek: met de energietransitie komt het wel goed als deze versnellers straks aan de knoppen zitten!”

We hebben veel gelachen en plezier gehad. De heerlijk bereide vegetarische maaltijd en de diverse biersoorten completeerden een geslaagde avond!