TvT steunt roeiers én het epilepsiefonds

Jori Damond die bij TvT afstudeert heeft met zijn team de beroemde 100 km Ringvaart Regatta geroeid om geld op te halen voor het epilepsiefonds. In deze blog vertelt hij over deze tocht waarmee hij met zijn team maar liefst €2100 euro heeft opgehaald voor het epilepsiefonds!


De dag begon ontspannen in Leiderdorp, waar we als 2-na-laatste van start mochten. De eerste 30 kilometer vlogen voorbij, de Kaag lag er rustig bij en er werd technisch goed geroeid! Bij de aangegeven rustplekken zijn we langs gesprint, maar toen de tegenwind toenam werd het gestaag stiller in de boot. We werden moe en pijntjes kwamen opspelen. Het werd tijd om te focussen op onze techniek dus.

De blaren op de handen en stijve spieren zijn verdwenen, maar we kunnen tevreden terug kijken op een enorm mooie dag.”

Het middenstuk was afzien, maar de ontlading was groot toen we eenmaal in Leidschendam (88 km) aan kwamen voor een verplichte pauze. Wij hadden even tijd om rustig te eten, drinken en de rug te ontlasten door een massage. Weer helemaal opgeladen zijn we de laatste 12 kilometer ingegaan en met een heel peloton aan meefietsers was er aan aanmoediging geen gebrek. Een laatste stuk doorbijten op ons thuiswater!

Eenmaal aangekomen in Delft ging het gas nog een keer voluit open en persten we onze laatste energie uit onze lichamen. Uiteindelijk zijn wij gefinisht na 7:46 uur roeien en na 143 boten te hebben ingehaald! Het was een dag om niet te vergeten. Wij hebben hiermee ook 2100 euro opgehaald voor het Epilepsiefonds voor onderzoek naar de oorzaken en genezing van Epilepsie. Iedereen bedankt!