TvT met een interactieve workshop op de carrièreweek

Regelmatig gaat TvT samenwerkingen aan met duurzame studieverenigingen, andere initiatieven of sportverenigingen. Atlas is de studievereniging van Liberal Arts and Sciences. Atlas organiseert elk jaar een carrièredag, waarbij de studenten workshops kunnen volgen die ze handvatten bieden in hun carrièrekeuze en het levenspad na de bachelor LAS.

Vanuit TvT gaf versneller Alwin een interactieve workshop over hoe jij impact kunt maken. Alwin is alumnus van LAS, heeft Science and Innovation Management als hoofdrichting gedaan en heeft daarna de master Sustainable Development afgerond. Momenteel is hij als transitieversneller bij Talent voor Transitie en aan de slag bij Qirion Energy Consultancy. Waar hij hard meewerkt aan de aan de ontwikkeling van duurzame warmtenetten.


Alwin Talent voor Transitie

TvT workshops

Zelf heeft Alwin tijdens zijn studietijd meerdere momenten gehad waarbij hij zich een speelbal voelde van zijn omgeving. Logisch ook, docenten verwachten een zeker resultaat en dan zijn er nog de talloze samenwerkingsprojecten waarin elke student richting haar of zijn eigen visie stuurt. In deze omgevingen kan het lastig zijn om je te realiseren dat je weldegelijk zelf invloed hebt op je omgeving, maar dat dat een keuze is die actie vraagt. Precies hierin bieden we graag waardevolle inzichten vanuit de denkwijze die we bij TvT nastreven, namelijk experimenteren en impact maken om zo coalities te bouwen.

Start: maak je dromen waar

Geïnspireerd als versneller door de TvT workshops, is Alwin begonnen met zijn voorbereiding. Met als doel om studenten middelen te geven om hun dromen te vormen en sterker in hun omgeving kunnen staan om die dromen waar te maken. Het eerste deel bestond uit de Disneymethode en het tweede deel was geïnspireerd op de Machtsklas.

De Disneymethode

Er sloten deelnemers aan vanuit verschillende richtingen. Van planologie tot genderstudies. En waar de een al wist dat ze later zoiets concreets als een B&B wilde gaan starten wilden anderen ‘iets’ met probleemjongeren of biodiversiteit gaan doen.  In ieder geval, een mooie diverse groep om door de Disneymethode te lopen. Deze methode kan ze helpen om concrete acties richting hun dromen te vormen. Tijdens het doorlopen van deze methode bleek dat het goed illustreerde hoe je als je de keuze maakt om je droom na te jagen dat actie vereist.

De machtsklas

Na de Disney Methode was het tijd voor een rollenspel: de machtsklas. Tijdens het rollenspel moesten de deelnemers iets voor elkaar krijgen door gebruik te maken van verschillende machtsmiddelen. Ze probeerde elkaar te verleiden om boodschappen te gaan doen, elkaar onder druk te zetten om gratis drinken te gaan regelen of juist om de ander zo te inspireren dat ze koffie gingen halen. Deelnemers merkten dat ze onbewust in het dagelijks leven al sommige machtsmiddelen van nature inzetten en ook voor welke ze vatbaarder waren. Al met al was het een leerzame en interessante ervaring voor de deelnemers die waardevolle inzichten hebben opgedaan en sterker zijn gaan staan in hun omgeving. Of in andere woorden: met hun dromen meer impact kunnen gaan maken!