Naar beneden

RES regio Noordoost Brabant

In deze opdracht heb ik meerdere rollen. Zo ben ik onderdeel van een werkgroep die zich richt op de afstemming tussen gemeenten en de netbeheerder. Ik heb gewerkt aan een overzicht dat de gemeenten helpt hun plannen te concretiseren en de afstemming met de netbeheerder soepel te laten verlopen. Hier komen beleid en techniek samen. Mijn interdisciplinaire achtergrond helpt mij om beide kanten te begrijpen en vragen te stellen die ons verder brengen. Daarnaast draag ik bij aan de monitoring. Ik vind het leuk om informatie inzichtelijk te maken en na te denken over welke inzichten nodig zijn om de juiste stappen te zetten. Tot slot probeer ik te zien hoe we elkaar kunnen versterken en van elkaar kunnen leren, zowel binnen de RES NOB als van andere RES’en. Binnenkort ga ik hiervoor meerdere interviews afnemen met RES’en in de omgeving.

”Mijn interdisciplinaire achtergrond helpt mij om beide kanten te begrijpen en vragen te stellen die ons verder brengen.” – Rosalie

Samen aan dat ene doel werken

Dit is mijn eerste opdracht en ik ben er heel blij mee. Door aan meerdere werkgroepen bij te dragen werk ik met verschillende mensen samen. Hierdoor krijg ik veel mee van wat er in de RES gebeurt en hoe de afspraken uit het Klimaatakkoord uiteindelijk zorgen voor een verandering in het landschap. Ik vind het interessant om te zien hoe dit proces verloopt en hoe de verschillende ideeën over hoe we dit het beste aan kunnen pakken steeds meer samenkomen. De drive van collega’s draagt hier zeker aan bij: ik heb echt het gevoel dat we samen aan dat ene doel werken.

– Rosalie Adan, Transitieversneller

Sluiten

Nieuwsbrief

Mee op reis naar versnelling!