Collegereeks onder leiding van Professor Blok van start

Vorige maand startte Talent voor Transitie met de exclusieve Collegereeks ‘De Grammatica van de Energietransitie’ onder begeleiding van Professor Kornelis Blok aan de TU Delft. De collegereeks is op maat gemaakt voor onze huidige en alumni transitieversnellers. Gedurende zes maanden behandelt Prof. Blok elke maand een nieuw, actueel onderwerp uit de Energietransitie om verder te bouwen aan de energiekennis en om up to date te zijn met de laatste ontwikkelingen. De hoorcolleges vinden virtueel plaats en worden opgevolgd door een huiswerkbespreking in kleine groepen twee weken later.


Collegereeks energietransitie professor kornelis blok

De volgende onderwerpen komen aan bod

– Energiemetabolisme
– Basis in energie analyse
– Energievraag en energie efficiëntie
– Elektriciteitssystemen en sectorkoppeling
– Brandstoffen en een klimaatneutraal energiesysteem
– De economie van klimaatverandering

Het eerste college was al enorm waardevol en wij kijken uit naar de volgende colleges. Met dank aan Professor Kornelis Blok en Fenneke van Vliet-de Nooij, als Talentontwikkelaar binnen TvT, voor het opzetten van de collegereeks. Versnellers Jill Rietbergen en Marvin Tiemessen zijn bovendien erg betrokken als klankbord en helpen bij het toegankelijk en op maat maken van de lezing voor mede-versnellers!