TvT 5.0 opent het Powerpad in de Oostvaardersplassen

De nieuwe wandelroute is een idee van TvT lichting 5.0. Staatsbosbeheer was gecharmeerd van hun idee, omdat het bijdraagt aan meer beleving in het randgebied van Nationaal Park Nieuw Land. Samen ontwikkelden zij de route, die is gericht op families met (klein)kinderen tussen de 6 en 11 jaar.

Het Powerpad is de naam van de nieuwe educatieve wandelroute in het Hollandse Hout in Lelystad. Kinderen ontdekken tijdens de 2,5 kilometer lange boswandeling allerlei weetjes over duurzame energie. De route start bij het Buitencentrum van de Oostvaardersplassen aan de Kitsweg 1.

Connectie met de natuur

Op een eenvoudige manier wordt uitleg gegeven over de verschillende aspecten van de energietransitie (de overgang van een energiesysteem gebaseerd op fossiele energiebronnen naar een energiesysteem gebaseerd op duurzame en CO2-neutrale energiebronnen). Hierbij wordt een duidelijke connectie gemaakt met de omringende natuur. Want net als de mens heeft ook het bos zon, wind, water en de aarde nodig.