Women in energy

Vrijdag 11 nov ‘22 vond in Den Haag een zeer succesvolle editie plaats van Women in Energy. Maar liefst 120 vrouwen die werkzaam zijn in de energiewereld kwamen bijeen en deden mee aan breed aanbod van workshops. Vanuit Talent voor Transitie gaven Fenneke van Vliet en Franca van Bokhorst de workshop “De beste versie van jezelf”. Hierin namen ze deelnemers mee in hoe in hun kracht te komen, juist op momenten dat het even niet lekker loopt.

Bellen met “de zeiklijn”

Wie bel jij als je stoom wilt afblazen? Wie is jouw zeiklijn? Eén van de vragen tijdens de workshop. Belangijk om te weten bij wie je terecht kunt.

Een andere vraag die aan de orde kwam ging over het advies van jezelf aan jezelf als het al 2032 zou zijn. Als je nu al 10 jaar verder bent en je ziet jezelf ploeteren in 2022. Welk advies zou je jezelf dan geven?

Openhartig gesprek

Kortom, in een openhartig gesprek keken de deelnemers eens goed naar hun eigen binnenkant in plaats van naar de buitenkant (de directe (werk-)omgeving. De vragen deden een verzoek om na te denken over kwaliteiten zoals empathie, verbeeldingsvermogen en eerlijk zijn over jezelf. Dat riep heel wat emoties op van herkenning en frustratie. Met onderlinge verbinding en mooie adviezen voor zichzelf en elkaar als resultaat. Een kleine greep daaruit:

  • Durf risico’s te nemen
  • Zorg voor een goed support network om je heen
  • Het is oké om dingen uit te proberen en ermee te stoppen als het niet past
  • Just do it
  • Wees flexibel in je keuzes, dingen kunnen altijd veranderen
  • Minder praten, meer doen
  • Heb plezier
  • Geniet van je kinderen

Women in Energy

Het Women in Energy evenement is een platform waar professionals uit de energiesector kunnen verbinden en nieuwe perspectieven kunnen uitwisselen. Talent voor Transitie is partner van 75inQ in de organisatie van deze dag voor #womeninenergy. Meer vrouwen in de energietransitie zorgt voor nieuwe perspectieven, nog meer inclusie en verbinding. Wij zijn van mening dat dit de juiste beweging creëert om de transitie te versnellen. Die beweging begint bij het bewust worden en leven van je eigen beste versie.

Wil je meer weten over het event of de workshop die Fenneke en Franca hebben gegeven? Of wil je meer weten over Talent voor Transitie? Neem contact op met Albert Bloem!