Vitale sectoren festival: Interactieve workshop voor werkgevers over instromende talenten met vijf poten

Workshop Vitale Sectoren

Hoe zorgen we voor vitale organisaties en medewerkers? Daar draait het om op het Vitale Sectoren Festival, dat op 5 oktober plaatsvindt, in de Amersfoortse Prodentfabriek. Een nieuw initiatief van WENB: Meld je aan voor het ‘Vitale Sectoren Festival’ 2023. Een vereniging van zes vitale sectoren, die dagelijks een belangrijke rol spelen in het functioneren van Nederland: energieproductie en -levering, netbeheer, recycling, milieubeheer, water, breedband & telecom. Talent voor Transitie levert 1 van de ruim 30 workshops, waaruit deelnemers er 3 kunnen kiezen.

Vitaal staat centraal

Het festival biedt een breed scala aan activiteiten over onderwerpen als arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden, arbeidsverhoudingen en arbeidsmarkt, een festivalmarkt, netwerkmogelijkheden met vakgenoten, de verkiezing van het vitaalste vakbedrijf en een lunch en borrel.

Workshop Talent voor Transitie

Aan de hand van een schets van het traditionele recruitmentproces wordt inzichtelijk hoe de spreekwoordelijke schapen met vijf poten kunnen worden geworven, hoe je ze hun plek kunt laten ontdekken en kunt binden aan jouw organisatie. 

Aan de hand van praktische voorbeelden gaan we op zoek naar kleine veranderingen in werkprocessen die snel resultaat kunnen opleveren. Wat wil de instromende medewerker, hoe organiseer je samenwerking met andere bedrijven en wat kan je zelf doen?

Het levert op:

De deelnemers krijgen handvaten uit de praktijk om sneller en effectiever divers talent in op de juiste plek te laten komen in hun organisatie.

Interessant voor:

Recruiters, specialisten werving & selectie, (HR-)professionals en medewerkers, professionals opleiden & ontwikkelen, medewerkers bedrijfsscholen, professionals/manager stafafdeling, managers uit de business.

De workshop wordt gegeven door:

Albert Bloem, oprichter van Talent voor Transitie. Als “insider” in de energiewereld zet hij zijn ervaring met complexe projecten en organisaties in. Op het vlak van arbeidsmarkt was hij een “outsider” in het HR vak. Met de vernieuwende aanpak -samen met HR professionals- levert Talent voor Transitie een grote bijdrage aan het vergroten van de instroom in de energiewereld.

Talent voor Transitie biedt startende professionals een open traineeship aan voor de energie van morgen. In een periode van twee jaar zetten TvTers hun schouders onder uitdagende projecten bij ambitieuze organisaties. Tegelijkertijd volgen zij het unieke TvT ontwikkelprogramma voor professionele en persoonlijke groei.