Naar beneden

Volop in Transitie!

We werken anders, we reizen anders, we gaan anders met elkaar om. We zijn als samenleving volop in transitie. Het kan dus heel snel, als we moeten. Vanuit TvT dragen we bij aan de energietransitie! We zijn druk bezig met de werving van een nieuwe groep versnellers. Samen met een aantal wisselende versnellers zijn zij op korte termijn beschikbaar zijn voor uitdagende en impactvolle opdrachten en projecten. Je leest er hieronder alles over!

Lees verder...

Transitieversneller Pieter draagt bij aan kennisdossier over de voordelen en de randvoorwaarden van burgerparticipatie in warmtenetten

Steeds vaker willen bewoners zelf betrokken zijn bij het ontwerp of beheer van een collectief warmtesysteem. In Denemarken zijn coöperatieve warmtenetten, waar burgers zelf mede-eigenaar van zijn, al jaren de standaard. Dat biedt voordelen op het gebied van opschaling en maatschappelijke acceptatie, maar hoe organiseer je dat?

Lees verder...
warmtenetten

Hoe is het nu met….Annemiek op het Amsterdam South Connection project?

Sinds juni is Annemiek werkzaam op het Amsterdam South Connection project bij Vattenfall. Om het project in het echt in te zien, is zij samen met haar voorgangen en transitieversneller Joris langs de locaties gefietst waar de leidingen zijn aangelegd en langs het terrein waar de hulpwarmtecentrale in de aanbouw is, zo kreeg ze meteen een goed beeld van het project!

Lees verder...
transitieversneller vattenfall annemiek

Onze energiecafés: waar verbinding en kennisdeling centraal staat

Het TvT energiecafé wordt ongeveer één keer per maand georganiseerd. Een avondvullend programma met elke keer een andere locatie. Aankomende donderdag mogen wij weer met gepaste afstand samenkomen in Utrecht, waarbij onder andere transitieversneller Nellie-Anne vertelt over lokale warmte-initiatieven in de provincie Zuid-Holland.

Lees verder...
energiecafe talent voor transitie

Aan de slag als onderzoeker in de energietransitie

Transitieversneller Jeroen is momenteel bezig met zijn eerste opdracht en werkt als onderzoeker voor de energietransitie bij TNO. TNO verbindt mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. Lees hieronder zijn verhaal.

Lees verder...

TvT ontwikkeldag ”Ik en mijn project”

In twee jaar tijd ga jij met andere jonge mensen aan de slag om de energietransitie te versnellen. De ontwikkeldagen volg je in een groep van acht tot twaalf versnellers. Onder leiding van onze trainers experimenteer je met nieuwe modellen en theorieën. Je ontwikkelt beïnvloedingsvaardigheden en voorziet elkaar van feedback. Zo krijg je inzicht in hoe jij jouw impact vergroot. In het eerste jaar ligt de focus op energiekennis opbouwen en veranderen en experimenteren.  Het tweede jaar staat in het teken van jouw eigen impact hebben en coalities bouwen binnen de energietransitie. Transitieversneller Roeland uit groep 4.0 vertelt je hieronder meer over de ontwikkeldag ‘’Ik en mijn project’’ waar hij afgelopen vrijdag samen met de groep aan heeft deelgenomen.

Lees verder...

Vol vertrouwen de zomer in!

We zijn trots. Wij zijn trots op onze versnellers die bij én met onze opdrachtgevers/partners impact maken en helpen de energietransitie te versnellen. En we zijn extra trots, omdat ze dat de afgelopen corona maanden ook hebben gedaan. Allemaal omgeschakeld naar thuiswerken en doorgegaan met werken aan duurzame energieprojecten. In deze nieuwsbrief lichten we er twee uit. Youri Nijsse heeft de afgelopen periode een integraal verduurzamingsplan gemaakt voor het vastgoed van Schiphol en zijn opdracht succesvol afgerond. Nellie-Anne Guijt organiseerde vanuit de provincie Zuid-Holland een webinar over haar onderzoek naar lokale warmte-initiatieven. En zo zijn er nog zo’n 40 versnellers bezig.

We gaan vol vertrouwen de zomer in!
Albert Bloem & Martin Eimers

Lees verder...

Versterking van het TvT team!

Even voorstellen; ik ben Franca en sinds kort werkzaam als accountversneller bij TvT. Ik heb een studieachtergrond in Internationale Betrekkingen en werkervaring in onder andere duurzaam toerisme. Begin 2018 zijn mijn man en ik naar Australië vertrokken om ons een tijdje in Perth te vestigen en besloot ik het roer ietwat om te gooien.

Lees verder...

Intervisie bij TvT: verlangen, volharden en volbrengen

Eindelijk konden we weer persoonlijke ontmoetingen organiseren: de intervisies! Intervisies organiseren wij 4 keer per jaar in kleine groepen van 5-6 versnellers met een begeleider. Deze keer zijn we naar verschillende locaties uitgeweken om zo min mogelijk reisbewegingen te creëren. Zo kwamen we op drie locaties: Amsterdam, Utrecht en Den Haag.

Lees verder...

TvT met een interactieve workshop op de carrièreweek

Regelmatig gaat TvT samenwerkingen aan met duurzame studieverenigingen, andere initiatieven of sportverenigingen. Atlas is de studievereniging van Liberal Arts and Sciences. Atlas organiseert elk jaar een carrièredag, waarbij de studenten workshops kunnen volgen die ze handvatten bieden in hun carrièrekeuze en het levenspad na de bachelor LAS.

Vanuit TvT gaf versneller Alwin een interactieve workshop over hoe jij impact kunt maken. Alwin is alumnus van LAS, heeft Science and Innovation Management als hoofdrichting gedaan en heeft daarna de master Sustainable Development afgerond. Momenteel is hij als transitieversneller bij Talent voor Transitie en aan de slag bij Qirion Energy Consultancy. Waar hij hard meewerkt aan de aan de ontwikkeling van duurzame warmtenetten.

Lees verder...
Alwin Talent voor Transitie

Het virtuele TvT Energiecafé over de energietransitie in de coronacrisis

Een energiecafé: samenkomen om te luisteren en discussiëren onder het genot van een hapje en drankje, maar dan virtueel! Donderdag 14 mei vond de eerste virtuele TvT Energiecafé plaats. Versnellers Gabriëlle Smith, Nellie-Anne Guijt en Renée van Rooijen hebben het initiatief genomen om deze editie te organiseren. De avond stond in het teken van de volgende vraag:

Lees verder...
talent voor transitie

Een TvT Energiekennisdag vol warmte

Waar we normaal gesproken langsgaan bij een organisatie, deden we dat deze keer met z’n allen vanuit huis. Zo gingen we met de Energiekennisdag dus virtueel langs bij Inventum!

Lees verder...
Energiekennisdag Talent voor Transitie

Talent voor Transitie is partner van het initiatief Kraak de Crisis!

We zullen dingen die we normaal deden opnieuw moeten vormgeven en opstarten, nu is hét moment om dit op een duurzamer en socialere manier te doen in de energietransitie. Kijken waar we samen impact kunnen maken, iets in beweging kunnen krijgen. Van buurtinitiatief tot nieuwe windturbine en van provinciaal beleid naar de bouw van een warmtenet.

Lees verder...
Kraak de Crisis Talent voor Transitie

Nieuwe aanpak voor kennisdeling in de MOOI projecten

Extra aandacht voor kennisdeling in de MOOI-regeling

De MOOI-regeling is op het eerste gezicht vooral gericht op technische innovaties. Toch wordt kennisdisseminatie gezien als belangrijk. Onderdeel van de subsidieaanvraag moet een aanpak zijn voor de verspreiding van kennis die met de uitvoering van het project wordt opgedaan, dat kwalitatief voldoende moet zijn (Handleiding MOOI 2020, §3 & §7, bijlage 7). Daarnaast worden ‘kennisintegratie en disseminatie’ en ‘scholings- en opleidingsactiviteiten’ specifiek genoemd in de categorie ‘overige projectactiviteiten op subsidiabele thema’s’.

Lees verder...
Talent voor Transitie

Impact maken kan ook digitaal!

Het is voor ons allemaal even een omschakeling geweest. COVID19 (Corona) heeft tijdelijk de manier van werken veranderd en dat was de eerste dagen even wennen. Maar dat wil niet zeggen dat wij stil blijven zitten. Onze Transitieversnellers vertellen het je graag. Hieronder lees je waar een aantal van onze versnellers hun impact maken en gezamenlijk bijdragen aan het versnellen van de energietransitie.

Lees verder...
Talent voor Transitie

Het TvT 2019 overzicht!

Hier is ‘ie dan, het TvT Jaaroverzicht. In 2019 hebben we impact gemaakt met elkaar en samen gaan we verder versnellen in het nieuwe jaar!

Lees verder...
Talent voor Transitie

RTL-Z over de vloer bij Talent voor Transitie

Talent voor Transitie is voor het programma Nederland Maakt Het uitgenodigd om onze ambitie voor het versnellen van de energietransitie met jonge mensen weer te geven aan groter publiek. Hiervoor kwam RTL-Z langs om opnames te maken.

Lees verder...
Talent voor Transitie RTL-Z

Eerste lichting TvT rondt ontwikkelprogramma af!

Afgelopen vrijdag was het dan zo ver. Hét Impactproject van onze eerste lichting. Na twee jaar van het volgen van ons Ontwikkelprogramma hebben ze in een theatershow in Utrecht gezorgd voor een prachtige afsluiting, waarin zij allen op een grappige en interactieve manier vertelden over de energietransitie. Wij kijken terug op een enerverende avond en twee mooie jaren van deze groep bij TvT.

 

Lees verder...

Talent voor Transitie Energiecafé in samenwerking met Green Giraffe

Elk Energiecafé staat in het teken van een bepaald onderwerp. Afgelopen Energiecafé werd georganiseerd in samenwerking met Green Giraffe. Zij helpen klanten met de financiële kant van energieprojecten. Op deze avond ging Iasson-Paris Kabarakis van Green Giraffe door middel van stellingen het gesprek met onze transitieversnellers aan. Zo ontstonden er interessante discussies vanuit verschillende oogpunten.

Lees verder...
Energiecafe talent voor transitie

COP25: Is it #TimeForAction?

Afgelopen week was onze Transitieversneller Gabriëlle Smith aanwezig bij de Klimaattop in Madrid. Wat een enorm gave kans was dit voor haar! Hieronder lees je hoe zij het ervaren heeft.

Lees verder...
cop25Madrid

TvT Energie kennisdag in het teken van Biomassa

Mogen de huidige kolencentrales biomassa bij gaan stoken, of is dat helemaal niet duurzaam en moeten we de import van alle biomassa zo snel mogelijk verbieden? Is de aanleg van biocentrales überhaubt wenselijk, of gaan deze alleen maar meer CO2 en NOx uitstoten dan huidige methodes?  Een perfect onderwerp voor mijn eerste TvT Energiekennis dag als nieuwe transitieversneller bij TvT!

Lees verder...
Biomassa

Transitieversneller Gjalt Annega maakt impact met H-Vision project

Dat waterstof een rol zal gaan spelen in een CO2-neutrale samenleving is inmiddels onbetwistbaar. Onze transitieversneller Gjalt Annega heeft als assistent projectmanager Jaap Hoogcarspel ondersteund in het leiden van het H-vision project over waterstof. Lees hier over zijn impact in deze complexe omgeving!

Lees verder...
Waterstof

TvT steunt roeiers én het epilepsiefonds

Jori Damond die bij TvT afstudeert heeft met zijn team de beroemde 100 km Ringvaart Regatta geroeid om geld op te halen voor het epilepsiefonds. In deze blog vertelt hij over deze tocht waarmee hij met zijn team maar liefst €2100 euro heeft opgehaald voor het epilepsiefonds!

Lees verder...

Wij staan in de top 100 meest innovatie bedrijven van Nederland!

We zijn enorm blij om in de KVK top 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland te staan! Op woensdag 25 september maakt de landelijke jury de ranking bekend. Ben jij benieuwd hoe innovatief de aanpak van Talent voor Transitie is? Lees dan hieronder verder.

#kvkinnovatietop100 

 

Lees verder...

TvT’s Max Brouwer geeft tips over toepassing van warmtemodellen.

Max Brouwer heeft onderzoek gedaan naar hoe verschillen in uitkomsten ontstaan wanneer verschillende energietransitie rekenmodellen verduurzamingsroutes uitrekenen voor hetzelfde gebied. In een gezamenlijk rapport van Talent voor Transitie en Provincie Zuid-Holland geeft Max tips die handig zijn voor iedereen die met deze modellen werkt. Belangrijkste tip: de uitkomsten kunnen per model erg verschillend zijn. Dat is niet erg, zo lang je je maar bewust bent van deze verschillen en hun oorzaken.

Lees verder...

Laad meer artikelen
Sluiten

Nieuwsbrief

Mee op reis naar versnelling!