Naar beneden

Werving en Selectie


Talent voor Transitie werft energieke toptalenten die willen bijdragen aan de energietransitie. Door onze band met verschillende energie-initiatieven geven wij toegang tot een community met jonge professionals. Onze trainees, die wij transitieversnellers noemen, worden geselecteerd op basis van hun kennis, motivatie, vaardigheden en ervaring met energievraagstukken

Een Frisse Blik

Jonge, enthousiaste talenten staan ongeveer 8 maanden lang middenin jouw organisatie. In jouw team komen transitieversnellers met experimenteerkracht. Door vragen te stellen weten zij nieuwe wegen te vinden en brengen frisse energie in jouw afdeling of organisatie.

Learning Community

Zowel transitieversnellers als bedrijven die aangesloten zijn bij Talent voor Transitie zijn onderdeel van een groeiende community. Binnen dit grote netwerk zijn de lijntjes kort en weten partijen elkaar sneller te vinden; uiteindelijk leidt dit tot kruisbestuiving tussen organisaties. De frisse blik die je toevoegt aan de organisatie is verbonden met een sterk netwerk vol energie.

Sectorbinding

Er is een gemeenschappelijke drijfveer om talenten te binden aan de behoefte in de sector. De kennis die nu ad-hoc wordt opgedaan zal in onze learning community en met de sector gedeeld worden. Zo blijft deze kennis beschikbaar voor onze partners en transitieversnellers.

Vervolg

Transitieversnellers kunnen door onze partners na het ontwikkelprogramma in dienst genomen worden. Zij beschikken dan over een solide opleiding en gedegen ervaring, zijn in staat om verantwoordelijkheid te nemen en hun brede kennis in te zetten. Voor meer info en antwoord op veel gestelde vragen, kun je ons bellen of mailen.

Programmamanager Human Capital Agenda, Topsector Energie

Marsha Wagner

Met Talent voor transitie komt een nieuwe beweging op gang om talenten breed te ontwikkelen met goed systeeminzicht en overzicht op de energietransitie. Door in dit intersectorale talentenprogramma innovaties en talentontwikkeling te verbinden kunnen we snelheid geven aan de energietransitie en met elkaar systemen kantelen.

Managing Director, Eneco Heat & Industrials

Michiel van den Berg

Eneco wil haar energielevering 100% verduurzamen. Dit kunnen we niet alleen. We zullen moeten samenwerken.
Wij zijn daarom continu op zoek naar jonge, gedreven mensen met kennis van energie, van samenwerken en die een goede antenne hebben voor wat er in de maatschappij speelt.
Het ontwikkelprogramma van Talent voor Transitie zorgt ervoor dat deze mensen er komen.

CEO, Inventum Technologies B.V.

Richard Verbree

Energy Innovation First', dat is waar Inventum voor staat. Wij bieden innovatieve ventilatie- en warmwatersystemen aan, welke wij alleen kunnen realiseren door vernieuwende ideeën en bevlogenheid van onze medewerkers. Door de samenwerking met Talent voor Transitie halen wij nieuw talent binnen waardoor wij kunnen blijven ontwikkelen en duurzame oplossingen voor de gebouwde omgeving aan te bieden.

Programme Director, Deltalinqs

Alice Krekt

De samenwerking bevalt zeer goed. We hebben een nieuwe collega die snel was ingewerkt, een goede bijdrage levert aan het team en zijn frisse blik blijft behouden. Door de trainingsdagen en het contact met de andere werknemers bij Talent voor Transitie kan hij ook buiten ons bedrijf leren en een andere aanpak opdoen.

Business Developer, Vattenfall

Arjan de Jong

Met de energietransitie komt het wel goed als deze versnellers straks aan de knoppen zitten!

Director, NVDE

Olof van der Gaag

Werken in de energietransitie geeft energie. We hebben ook veel frisse energie en talent nodig. Deze transitie raakt iedereen. Dat vraagt mensen die nieuwe dingen durven te proberen, verschillende werelden kunnen verbinden en plezier hebben in samenwerking. Talent voor Transitie is een mooie trampoline voor mensen die daar in de energietransitie willen springen.

Onze partners in het werkveld

AEB
ECN
econic talent voor transitie
Eneco
Blue Heart Energy
HWP consulting
KWR
Netbeheer Nederland
HAN SEECE Talent voor Transitie
Schiphol Group
Refugee Talent Hub Talent voor Transitie
RES regio Noordoost Brabant Talent voor Transitie
RG Projecten
RHIA RotterdamThe Hague Airport
TalentNL
TenneT Talent voor Transitie
Urban Energy
TNO
twenty50 talent voor transitie
warmtenetwerk talent voor transitie

Mee op reis naar versnelling?

Wil jij weten hoe onze transitieversnellers ook bij jouw organisatie impact kunnen maken? Neem contact op zodat we je alle informatie kunnen sturen!

Sluit je aan!
Sluiten

Nieuwsbrief

Mee op reis naar versnelling!