Naar beneden

Energiekennis opbouwen

Je verbreedt je kennis over de energietransitie en ontwikkelt jezelf hiermee tot Energie Professional. 

Veranderen en Experimenteren

Je experimenteert met verschillende (project)management methoden en leert vaardigheden om verandering in goede banen te leiden. 

Coalities bouwen

Je leert hoe de verschillende belanghebbenden binnen de sector samenwerken en gaat aan de slag met het creëren van draagvlak.

Impact hebben

Je ontwikkelt de vaardigheden om in een complexe omgeving impact te maken door op jezelf en de interactie met jouw omgeving te reflecteren.

Nieuwe Energie door Divers Energietalent

De Refugee Talent Hub* en Talent voor Transitie slaan de handen ineen met het initiatief Divers Energietalent. Door deze samenwerking gaan statushouders hun bijdrage leveren aan de energietransitie.

Talent voor Transitie matcht werkgevers die op zoek zijn naar diverse talenten, aan statushouders die staan te springen om aan het werk te gaan in Nederland. Zo brengen ook young professionals met een niet-Nederlandse achtergrond nieuwe energie, zetten zij organisaties in beweging en leveren ze een impactvolle bijdrage aan het versnellen van de energietransitie.

De diverse energietalenten krijgen een  uitgelezen kans zichzelf in twee jaar te ontwikkelen tot energieprofessional via twee of drie uitdagende projecten bij toonaangevende organisaties in de Nederlandse energiesector. Parallel volgen zij het Talent voor Transitie ontwikkelprogramma. Dit biedt hen handvatten om zich, zowel persoonlijk als professioneel, verder te ontwikkelen. Dit gebeurt in een actief lerend netwerk samen met ruim 50 Nederlandse transitieversnellers, vol met leermomenten, interactie en gezelligheid, waar ze de rest van hun carrière profijt van zullen hebben.

Voor Divers Energietalent is er extra aandacht voor inzicht en samenwerking in de Nederlandse Energiesector. Heb jij binnen jouw organisatie ook behoefte aan divers energietalent? Neem dan contact met ons op!

* De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar met betaald werk als doel. www.refugeetalenthub.com.

Wat doen we zoal in ons programma?

Onze partners in het werkveld

RES regio Noordoost Brabant Talent voor Transitie
AEB
ECN
Eneco
Blue Heart Energy
HWP consulting
KWR
Netbeheer Nederland
HAN SEECE Talent voor Transitie
Schiphol Group
RG Projecten
RHIA RotterdamThe Hague Airport
TalentNL
TenneT Talent voor Transitie
Urban Energy
TNO
twenty50 talent voor transitie
Warmtenetwerk
Sluiten

Nieuwsbrief

Mee op reis naar versnelling!