Naar beneden

Energiekennis opbouwen

Je verbreedt je kennis over de energietransitie en ontwikkelt jezelf hiermee tot Energie Professional. 

Veranderen en Experimenteren

Je experimenteert met verschillende (project)management methoden en leert vaardigheden om verandering in goede banen te leiden. 

Coalities bouwen

Je leert hoe de verschillende belanghebbenden binnen de sector samenwerken en gaat aan de slag met het creëren van draagvlak.

Impact hebben

Je ontwikkelt de vaardigheden om in een complexe omgeving impact te maken door op jezelf en de interactie met jouw omgeving te reflecteren.

Nieuwe Energie door Divers Energietalent

De Refugee Talent Hub* en Talent voor Transitie slaan de handen ineen met Divers Energietalent, een traject waarin statushouders de Nederlandse energietransitie helpen aanjagen.

Het programma
Talent voor Transitie matcht werkgevers die op zoek zijn naar energietalent met kundigestatushouders die staan te springen om aan het werk te gaan in Nederland. Zo brengen ook young professionals met een niet-Nederlandse achtergrond nieuwe energie, zetten zij organisaties in beweging en leveren ze een impactvolle bijdrage aan het versnellen van de energietransitie.

De diverse energietalenten krijgen de kans zichzelf in twee jaar te ontwikkelen tot energieprofessional, via twee of drie uitdagende projecten bij toonaangevende organisaties in de Nederlandse energiesector. Parallel volgen zij het Talent voor Transitie ontwikkelprogramma, gericht op zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling. Dit gebeurt in een actief lerend netwerk met ruim 50 Nederlandse transitieversnellers, waarin interactie, onderlinge kennisdeling en gezelligheid centraal staan. Een netwerk waar je de rest van je carrière profijt van hebt.

Voor Divers Energietalent is er extra aandacht voor taalontwikkeling, interculturele communicatie en samenwerking in de Nederlandse energiesector.

De talenten
De diverse energietalenten zijn/hebben:
·         Een W-document/vluchtelingenstatus;
·         Over het algemeen 35 jaar of jonger;
·         Een energiegerelateerde opleiding of werkervaring (HBO-of WO denkniveau);
·         Een goede beheersing van het Engels en/of de Nederlandse taal;
·         Affiniteit met het onderwerp duurzaamheid;
·         Nieuwsgierige, gedreven en kritische energietalenten.

Meedoen?
Heb jij binnen jouw organisatie behoefte aan divers energietalent? Neem dan contact met ons op, via: Franca van Bokhorst (06-49563039) of Martin Eimers (06-52481250).

* De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar met betaald werk als doel. www.refugeetalenthub.com.

Wat doen we zoal in ons programma?

Onze partners in het werkveld

econic talent voor transitie
Eneco
Blue Heart Energy
DVvE bv en Talent voor Transitie
KWR
Netbeheer Nederland
SEECE en Talent voor Transitie
Schiphol Group
Refugee Talent Hub Talent voor Transitie
RES regio Noordoost Brabant Talent voor Transitie
RG Projecten
RHIA RotterdamThe Hague Airport
TenneT Talent voor Transitie
Urban Energy
TNO
twenty50 talent voor transitie
warmtenetwerk talent voor transitie
Sluiten

Nieuwsbrief

Mee op reis naar versnelling!