Projecten

Alle wenselijke informatie van warmtepompen in een dashboard

Marijne de Man startte in september 2020 met het open traineeship van Talent voor Transitie en ging in haar tweede opdracht aan de slag bij econic, een innovatieve onderneming uit Amsterdam. In deze blog vertelt Marijne meer over haar rol bij het ontwikkelen van e-homes en haarzelf.

Marijne de Man startte in september 2020 met het open traineeship van Talent voor Transitie en ging aan de slag bij econic. In deze blog vertelt Marijne meer over haar rol bij het ontwikkelen van e-homes en haarzelf.

Energie trainee Marijne de Man ging via Talent voor Transitie deze winter aan de slag bij econic, een bedrijf uit Amsterdam dat e-homes maakt met nu nog voornamelijk zonnepanelen en warmtepompen. 

“Het was meteen alle hens aan dek toen ik begin februari aan de slag ging bij econic. In die eerste week was het ijzig koud en lag er een flink pak sneeuw. Ik voelde een lichte sensatie bij mijn nieuwe collega’s, want leveren de warmtepompen wel voldoende capaciteit?

Mijn hart voor de energietransitie is sneller gaan kloppen na een half jaar studie Sustainable Energy in Denemarken. Nu help ik econic in de praktijk met hun gewenste opschaling, want dit mooie bedrijf wil een wereld zonder emissie door de energietransitie te versnellen. Net als Talent voor Transitie, waar ik deze goede match aan te danken heb. Ik maak deel uit van het team Propositie & Innovatie en werk aan het slim monitoren van de warmtepompen. Die bevatten zoveel data dat het een superleuke uitdaging is om daar bruikbare informatie uit te halen. Zo heb ik een dashboard gemaakt waarbij je in één oogopslag kunt zien welke warmtepompen de gewenste temperatuur niet halen. Ik was erg blij toen ik te horen kreeg dat het dashboard in gebruik is genomen. Het geeft mij energie dat ze bij econic bij een volgende koude periode op dit dashboard kunnen rekenen.

Marijne bij één van de ontwikkelsessies van Talent voor Transitie

Op dit moment  ben ik met allerlei collega’s aan het ontdekken welke informatie nog meer wenselijk en relevant is. Het is daarna aan mij om uit die enorme bak data begrijpelijke informatie te presenteren. Ik heb technische natuurkunde gestudeerd, een studie waarna je misschien niet meteen denkt aan een baan in de energietransitie. Achteraf blijkt dat ik het analyseren en de technische aspecten van mijn opdracht juist door mijn studie snel kan oppakken en daar maak ik nu dankbaar gebruik van.”