Projecten

Energiearmoede in Zuid Holland aangepakt door Julia.

Julia Sialino (27 jaar) heeft recent haar master Innovation Science aan de Technische Universiteit Eindhoven afgerond met een onderzoek naar energiearmoede. Als trainee energietransitie brengt ze dit in de praktijk en draagt zij bij aan de aanpak tegen energiearmoede bij de Provincie Zuid-Holland.

Julia werkt samen met oud TvT-er Nellie-Anne aan energie-armoede aanpak in Zuid-Holland

Daar maakt ze deel uit van het team Inclusieve Energietransitie en helpt ze met kennisdeling en stimulering van de integrale energietransitie richting gemeentes. Via een community of practice, waarin negen Zuid-Hollandse gemeentes vertegenwoordigd zijn, wordt aan het bestrijden van energiearmoede gewerkt. Julia zet hiervoor een online platform op en maakt een kosten-batenanalyse om de impact van het inzetten energiecoaches te kunnen meten. Julia wil graag mensen betrekken in de energietransitie die dit het hardst nodig hebben en die bijvoorbeeld niet eigenhandig energie coöperaties op kunnen zetten; ‘ik wil dat de energietransitie van en voor iedereen is.’

Ik wil dat de energietransitie van en voor iedereen is.’

Julia Sialino, trainee Talent voor Transitie bij de Provincie Zuid-Holland

In twee jaar tijd doen trainees werkervaring op bij twee of drie verschillende organisaties die aan de energietransitie werken, zoals overheden, kennisinstellingen en bedrijven. Op deze manier leren trainees de gehele energieketen kennen. Tegelijkertijd volgen zij een ontwikkelingsprogramma, waarin wordt gewerkt aan professionele en persoonlijke ontwikkeling. In het ontwikkelprogramma wordt een masterclass Energietransitie gecombineerd met trainingen, workshops, sociale events en intervisies op het gebied van leiderschap, projectmanagement en communicatie. Daarnaast sluiten trainees het programma af met een impact-project waarin één lichting samenwerkt aan een creatieve opdracht die de energietransitie versnelt.

Ontdekken, experimenteren en ontwikkelen staan centraal in het tweejarige open traineeship van Talent voor Transitie, waarin trainees worden klaargestoomd om de energietransitie te versnellen.