Projecten

Gunnar ontwikkelde een PowerBI dashboard voor Windkracht 5

Gunnar van Weezel Errens heeft met succes een Power BI dashboard gebouwd bij Windkracht5. In deze blog vertelt Gunnar over zijn ervaring bij dit snel groeiende consultancybedrijf.

Gunnar van wezel errens

Begin juli 2021 kwam Gunnar via Talent voor Transitie in gesprek met Goziëm Frijmersum en Nancy Kabalt van #Windkracht 5 voor een nieuwe opdracht binnen zijn traineeship. “Ik was op zoek naar een totaal andere uitdaging binnen het energietransitie werkveld en deze nieuwe opdracht zou mij in korte tijd iets nieuws leren”, vertelt Gunnar. De opdracht: ontwikkel binnen een half jaar in PowerBI een dashboard om de voortgang te bewaken van projecten in het EMC (elektromagnetische compatibiliteit) proces bij één van de opdrachtgevers van #Windkracht 5.

Belangrijke les: als je een probleem aandraagt of benoemd, kom dan ook met een mogelijke oplossing!

De grote uitdaging lag in het komen tot een gedragen oplossing, dus ging Gunnar met de stakeholders en opdrachtgever aan de slag om het werkproces proces in te richten. Het gezamenlijk formuleren van de KPI’s vormde hierin de basis. Vervolgens startte hij met het projectportfolio: de dataset. De nieuwe KPI’s vroegen om een vrij radicale verandering in de huidige opzet. Het was daarom essentieel om de stakeholders bij deze verandering te betrekken. Samen hebben ze de huidige knelpunten benoemd en de randvoorwaarden geformuleerd voor een nieuwe oplossing. Een belangrijke les: als je een probleem aandraagt of benoemd, kom dan ook met een mogelijke oplossing. Werkende voorbeelden zijn hierin doorslaggevend, ze maken nieuwe ideeën direct zichtbaar.

Gunnar van Weezel Errens heeft met succes een Power BI dashboard gebouwd bij Windkracht5. In deze blog vertelt Gunnar over zijn ervaring bij dit snel groeiende consultancybedrijf.

Gunnar vertelt enthousiast: “Het was een erg boeiend traject met genoeg tijd voor zelfstudie en experimenteren met een programma dat ik nog niet kende (veel trial and error). De strakke planning en een omvattend Plan van Aanpak zorgde voor de benodigde structuur. Het hoogtepunt van de opdracht: het opleveren en vol enthousiasme presenteren van mijn werkend concept dashboard.”

Mijn mooie en leerzame tijd bij Windkracht 5 komt hiermee tot een einde. Naast een heleboel inhoud heeft Gunnar ook veel van collega’s en over zichzelf geleerd in deze corona-periode.

Dank Windkracht 5, Goziëm Frijmersum, Bram Straten en Sandeep Punwasi, en natuurlijk Derkjan Huurnink en Freek Schermers voor de goede samenwerking!