Projecten

Nour bereidt de fossielvrije toekomst voor

Precies een jaar geleden startte Nour Awad [29] als trainee bij Talent voor Transitie. Na een korte onboarding-periode startte zij binnen no-time als werkvoorbereider bij Vattenfall. Daar is zij medeverantwoordelijk voor het technisch voorbereiden van de warmtenetaansluitingen van het energiebedrijf. ‘Als belangrijke schakel in het aanlegproces ben ik verantwoordelijk voor alle technische en administratieve voorbereidingen voor de aanleg van nieuwe stadswarmtenetten. Een mooie opdracht waar ik iedere dag heel veel van leer.’

Nour studeerde Civiele Techniek aan de Homs University in Syrië om innovatieve oplossingen te ontwerpen die onze leefomgeving verbeteren en duurzamer maken. ‘Door het realiseren van de warmtenetten, lever ik een belangrijke bijdrage aan het verduurzamen van de warmtevoorziening van nieuw te bouwen woningen. Vattenfall heeft een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. Dat ik daaraan kan en mag bijdragen maakt mij heel trots”

Vattenfall heeft een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. Dat ik daaraan kan en mag bijdragen maakt mij heel trots!

Nour, werkvoorbereider bij Vattenfall

Nour werkt aan een fossielvrije toekomst

Belangrijk aanspreekpunt

Als werkvoorbereider is Nour veel met techniek en infrastructuur bezig. Binnen haar functie werkt zij dagelijks aan het berekenen, ontwerpen en tekenen van stadswarmtenetten en aansluitingen. Ook heeft ze regelmatig contact met bouwaannemers om de planning en de technische realisatie van de aansluitingen te bepalen, en maakt zij voorcalculaties en vraagt ze vergunningen aan. ‘Tijdens de voorbereidingsfase ben ik het aanspreekpunt voor projectmanagers, bouwaannemers, gemeenten en klanten. Mijn werk stelt de aannemer in staat de juiste werkzaamheden veilig én tijdig uit te voeren. Daarnaast is de samenwerking met mijn team en de sfeer binnen Vattenfall heel fijn; er zijn veel momenten van persoonlijk contact en we ondersteunen elkaar goed. Hierdoor leren we veel van elkaar en kunnen we écht meerwaarde toevoegen in de duurzame projecten.’

Vliegende start

Vanuit haar TvT-opdracht als energieprofessional stroomt Nour vanaf 1 januari 2023 door als vaste medewerker binnen Vattenfall. Daar blijft zij werken aan vergelijkbare projecten. ‘Ik ben blij dat ik gekozen heb voor het open traineeship en ontwikkelprogramma van TvT. Ik heb hierdoor zo’n vliegende start gemaakt, dat ik nú al door kan groeien in deze vaste functie!’ Ben je nieuwsgierig naar de verdere carrière van Nour? Volg haar dan op LinkedIn.

Geïnspireerd door het verhaal van Nour? Sluit je aan bij TvT!

Ben jij op zoek naar hoe jij jouw vermogen in de energietransitie kan inzetten en werk jij graag samen met een hechte en gezellige groep trainees aan jouw ontwikkeling? Solliciteer dan bij TvT! Wil je meer weten? Neem dan even contact op. Dit kan per mail en telefonisch: 085-1307530. Tot snel!