Projecten

Steven zocht en vond als HBO’er een traineeship in energie en klimaat.

Voordat Steven in contact kwam met TvT had hij niet eerder gehoord van een traineeship in energietransitie dat openstaat voor praktisch geschoolde HBO-ers. ‘Ik kende alleen de interne traineeships bij grote organisaties. Daar is vaak veel concurrentie en er worden hoge eisen gesteld.”

“Ik heb een hbo-diploma technische natuurkunde en voor de meeste traineeships heb je een master nodig. Bij TvT hoeft dat niet en keken ze vooral naar mijn motivatie. Ik wilde ervaren hoe het zou zijn om bij een grote energieleverancier als Vattenfall te werken en via het traineeship energietransitie kreeg ik die kans. Bij de groothandel in pv-panelen werken zo’n 50 man. Nu kwam ik terecht in een bedrijf met zo’n 20.000 man. Het is mooi om de verschillen in bedrijfscultuur, werkzaamheden en processen te ervaren.”

Een kleine twee jaar geleden startte Steven Bax (25) als trainee energietransitie bij Talent voor Transitie (TvT). Na zijn studie technische natuurkunde aan de Fontys Hogeschool startte hij zijn carrière als R&D engineer bij een groothandel in pv-panelen. Via een online zoektocht kwam ik terecht bij het traineeship energietransitie van TvT. Het traineeship paste goed bij mijn wensen: de Nederlandse energiemarkt in praktijk meemaken, jezelf op persoonlijk vlak ontwikkelen, je netwerk verbreden én binnen je eigen lichting samenwerken met leeftijdsgenoten die dezelfde soort ambities hebben. Dat werkt super motiverend!’ Via TvT werkte Steven als consultant bij Qirion (Alliander), rondde hij onlangs zijn opdracht als technoloog bij Vattenfall af en werkt hij nu – aan zijn laatste opdracht via TvT – als adviseur bij Kropman Installatietechniek.

Ik wilde ervaren hoe het zou zijn om bij een grote energieleverancier als Vattenfall te werken en via het traineeship energietransitie van TvT kreeg ik die kans.

Steven, Adviseur bij Kropman

Meedenken over ontwikkeling 

Steven startte in TvT lichting 8.0, onder andere samen met Job Brunner, Koen Maassen, Marjolijn Katerberg en Sander van der Neut. ‘We hebben een gedreven, capabele en enthousiaste groep. En hebben het zelfs zó leuk met z’n allen dat we naast alle TvT-uren ook nog extra weekendjes plannen om elkaar te zien. Steven helpt ook intern mee aan het doorontwikkelen van het TvT ontwikkeltraject. Samen met Fenneke van Vliet (talentontwikkelaar bij TvT) zorgt hij voor een nog betere afstemming op de wensen en ontwikkelingen van collega’s. ‘Ik heb daarnaast de bedrijfsbezoeken geïntroduceerd, omdat het heel fijn is om ook in de praktijk te ontdekken hoe het werkt. Zo hebben we met een grote groep collega’s een bezoek naar de biomassacentrale van Eneco gebracht. Deze trips worden nu regelmatig georganiseerd en toegevoegd aan het traineeship. Een mooie traditie!’ 

Onlangs is Steven gestart met zijn laatste opdracht via TvT. Bij Kropman Installatietechniek werkt hij als adviseur installatietechniek in de utiliteitsmarkt. Binnen het Ontwerp & Techniek team vertaalt hij de verduurzamingsvraag van de klant naar een definitief ontwerp. ‘Tijdens mijn eerste project werk ik aan het verduurzamen van een appartementencomplex voor mindervaliden. Minder elektra en van het gas af!  

 
Ben je nieuwsgierig naar de verdere carrière van Steven? Volg hem dan op LinkedIn. ‘Als ik de reacties bekijk op mijn LinkedIn oproep voor een nieuwe, derde opdracht, heb ik – met mijn achtergrond in technische natuurkunde – veel vertrouwen in de toekomst. Via het traineeship energietransitie kan ik verkennen wat ik leuk vind en welke kant ik op wil. Dat is super waardevol! 

Geïnspireerd door het verhaal van Steven? Sluit je aan bij TvT! 

Ben jij op zoek naar hoe jij jouw vermogen in de energietransitie kan inzetten en werk jij graag samen met een hechte en gezellige groep trainees aan jouw ontwikkeling? Solliciteer dan bij TvT als trainee energietransitie! Wil je meer weten over het traineeship energietransitie? Neem dan even contact op. Dit kan per mail en telefonisch: 085-1307530. Tot snel!