Projecten

Thomas werkt aan een duurzaam, betaalbaar én veilig energiesysteem

In september 2022 startte energie professional Thomas van de Poll (25) zijn eerste opdracht via Talent voor Transitie (TvT). Als projectcoördinator bij Topsector Energie werkt hij mee aan Systeemintegratie waar alle ketens van verschillende energiedragers worden geïntegreerd tot één duurzaam, betrouwbaar, betaalbaar én veilig energiesysteem. ‘Na mijn studie en bijbaan wilde ik aan de slag in een sector waar veel te gebeuren is, waar ik veel kan leren én wat bijdraagt aan een betere wereld. Dat vond ik bij TvT.’

Thomas werkt bij Topsector energie aan Systeemintegratie

Thomas studeerde Economie in Utrecht en heeft daarna een master Politieke Economie gevolgd in Nijmegen. ‘praktijkervaring had ik nog niet heel veel, wel veel kennis van de politieke economie. Om ervaring op te doen en mijn weg te vinden in de energietransitie, stonden mijn eerste maanden bij Topsector Energie vooral in het teken van theoretische kennis in de praktijk brengen en praktische ondersteuning bieden in projecten. Nu denk ik steeds meer inhoudelijk mee. We kijken naar economische, juridische, sociaalmaatschappelijke, ruimtelijke én technische dimensies van de energietransitie. Ik werk mee met het opzetten van onderzoeksprogramma’s die leiden tot innovaties die nodig zijn om tot een succesvolle energietransitie te komen.

Professionale en persoonlijke groei

Het ontwikkelprogramma van TvT is voor Thomas een fijne start van zijn carrière. ‘Voordat ik startte bij TvT wist ik nog niet zo goed wat ik wilde. Daarom werd ik enthousiast van het ontwikkelprogramma. Want: “waar krijg ik eigenlijk echt energie van?” En: “wat zijn mijn kwaliteiten?” Dat ben ik nu allemaal aan het ontdekken. Naast dat je bij TvT leert over alle ins en outs van de energietransitie, wissel je kennis uit met mede-TvT’ers en werk je tegelijkertijd aan je eigen professionele en persoonlijke groei. Ik krijg dus echt de ruimte om te ontdekken wat bij mij past, bouw een netwerk op en werk in een sector waar de komende jaren nog heel veel werk te verzetten is. Een goede keuze, waar ik blij van word.’ 

Hoe ik mijn kennis van politieke economie in kan zetten voor de energietransitie was mij eerst niet duidelijk. Nu zie ik dat ik actief kan bijdragen aan systeemintegratie.

Thomas van de Poll, Projectcoördinator Topsector Energie systeemintegratie

Thomas werkt bij topsector energie aan systeemintegratie

Ben je nieuwsgierig naar de carrièreontwikkelingen van Thomas? Volg hem dan op LinkedIn.

Geïnspireerd door het verhaal van Thomas? Sluit je aan bij TvT!

Ben jij op zoek naar hoe jij jouw vermogen in de energietransitie kan inzetten en werk jij graag samen met een hechte en gezellige groep trainees aan jouw ontwikkeling? Solliciteer dan bij TvT! Wil je meer weten? Neem dan even contact op. Dit kan per mail en telefonisch: 085-1307530. Tot snel!