Jouw impact voor energie en klimaat start hier!

Talent voor Transitie geeft talent van nu een vliegende start voor de energie van morgen

Waarom kiezen voor Talent voor Transitie?

De energietransitie kan sneller. En daar zijn nieuwe ideeën en een lading energie voor nodig. Hier kun jij als TvT-er aan bijdragen. In een traineeship van twee jaar zet jij jouw schouders onder uitdagende projecten bij ambitieuze organisaties. Tegelijkertijd volg je het ontwikkelprogramma om jouw vermogen te ontdekken en te ontwikkelen.

Het vermogen van de nieuwe generatie

Zo maak jij impact als trainee

Alles staat in het teken van jouw ontwikkeling tot volwaardige energieprofessional om impact te maken. 

Onze trainers en begeleiders staan midden in de energietransitie. We zorgen ervoor dat de workshops goed aansluiten op de vragen die jij en onze opdrachtgevers hebben en op wat je nodig hebt op jouw werkplek. Jij brengt jouw eigen werkervaring in en leert van de andere trainees. 

Energiekennis opbouwen

Je leert over alle ins en outs van de energietransitie, we wisselen kennis uit over energie, systeemintegratie, regulering en marktwerking en we houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Professional worden

Je werkt bij twee of drie verschillende organisaties midden in de energietransitie en leert projecten en verandering in goede banen te leiden. 

Jouw vermogen ontwikkelen

Je reflecteert op jouw eigen handelen, jouw talenten en waarden. Je krijgt inzicht in jezelf en jouw effectiviteit. Samen ontdekken we de richting waarin jij je wilt ontwikkelen en het beste tot je recht komt.  

Beweging creëren

Je ontdekt hoe verschillende partijen of belanghebbenden binnen de energietransitie samenwerken. Je leert hier invloed op te krijgen en hoe je draagvlak creëert voor nieuwe ideeën. 

Uniek ontwikkelprogramma

Dit is hoe TvT jonge talenten begeleidt in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je begeleider en coach staat naast je en helpt je een energieprofessional te worden. In deze twee jaar biedt Talent voor Transitie je de ruimte om te ontdekken en te leren. 

Bekijk hier het ontwikkeltraject.

Waar je aan de slag gaat

2 jaar, 3 opdrachten. Welke dat precies worden? Dat bepaal jij! Jouw ontwikkeling staat centraal, waar ligt jouw kracht? Wat wil je ontwikkelen? Dit gaan we samen ontdekken, wij kennen de organisaties en de uitdagingen. Zo helpen we jou om een opdracht te vinden waar jij op je plek bent, de ideale match.

Je komt ons overal tegen

Grote wind op zee projecten financieren of daken volleggen met zonnepanelen. Werken aan klimaatadaptatie bij een woningcorporatie, energiearmoede aanpakken. Grote energie-infra projecten en innovaties op de markt brengen: Wij maken deze projecten mogelijk. En dit maakt het voor jou mogelijk om je breed te ontwikkelen. Mooie combinatie toch?

Geïnspireerd? Sluit je aan!

Ben jij op zoek naar hoe jij jouw vermogen in de energietransitie kan inzetten en werk jij graag samen met een hechte en gezellige groep trainees aan je ontwikkeling?

Mocht je meer willen weten, kijk dan verder op onze website, of neem gewoon even contact op. Dit kan per mail en telefonisch: 085-1307530. Tot snel!

Lees de veelgestelde vragen hier.

TvT heeft mij in korte tijd een waardevol sectorbreed netwerk in de warmte gebracht.

Max Brouwer
Adviseur Warmtenetten bij RVO
TvT alumnus, lichting 1.0

Max uit lichting 1.0 van het traineeship

Veelgestelde vragen

Kan ik ook parttime werken?

Bij Talent voor Transitie bieden we 40- en 36 uurs contracten. Naast je opdracht van 32 of 36 uur besteed je wekelijks gemiddeld 4 uur aan het ontwikkelprogramma. Als dit nodig is reserveren we extra tijd voor Nederlandse taal en cultuur.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?
 • Stap 1: Solliciteer via de website

  Upload je CV en beantwoord hier een paar vragen.

 • Stap 2: Kennismakingsgesprek

  We bespreken jouw motivatie om elkaar te leren kennen en te kijken of we bij elkaar passen.

 • Stap 3: Assessment

  We willen zien waar jij goed in bent voor een perfecte match. Je kunt je hier voorbereiden op het assessment van HRorganizer.

 • Stap 4: Intake

  We spreken af om jouw ambities te bespreken en te verkennen welke matches mogelijk zijn. Ook bepalen we het moment van indiensttreding.

 • Stap 5: Matchmaker

  We bekijken de diverse mogelijkheden en zoeken naar een passende opdracht voor jou.

 • Stap 6: It’s a match!

  Als we een match hebben gevonden ga je fulltime aan de slag en begint het ontwikkelprogramma. Soms start je met een korte opdracht, dan ben je alvast aan boord.

Wanneer is de deadline om te solliciteren?

We streven ernaar om 4 lichtingen per jaar te laten beginnen. We werken dus niet met sollicitatiedeadlines we werven het hele jaar door. Onze opdrachten starten continu. De eerstvolgende groep start in april 2024. De werving voor deze lichting is gestart, solliciteer dus snel. Of neem contact op om meer te weten over onze planning.

Klaar bij TvT, en dan?

Heb jij je plek gevonden en is de opdrachtgever ook tevreden? Mogelijk stroom je in als werknemer bij een van je opdrachten, ons doel is een match waar de opdrachtgever en de TvT-er blij van worden, ook als dat blijvend is.

Met welke vooropleiding kan ik solliciteren?

Wij vinden een diverse toestroom in de energietransitie belangrijk. Onze startende energieprofessionals hebben diverse achtergronden. Kun jij onderbouwen waarom je kunt bijdragen aan een fossielvrij Nederland? Dan zijn we heel benieuwd naar je sollicitatie. Gezien de opdrachten zoeken we trainees met minimaal HBO niveau.

Moet ik werkervaring hebben?

Wij zoeken energieke startende professionals met 0 – 2 jaar werkervaring. Je kunt dus meteen na je afstuderen bij ons aan de slag, maar je bent ook welkom als je al werkervaring hebt.

Moet ik een technische opleiding hebben?

Nee, we zoeken trainees met een drive voor duurzame energie. Dit is meer dan alleen een energie- of techniek opleiding. Als je kijkt wie er bij ons werken, zie je dat onze trainees veel verschillende studie-achtergronden hebben. Van Klimaatwetenschap tot Werktuigbouwkunde, van Sustainable Business & Innovation tot Politicologie. Ook hierin zijn we divers.

Staat jouw vraag er niet bij?