Jouw springplank voor de energie van morgen

De energie transitie kan sneller. Wij geloven in het vermogen van de nieuwe generatie. Nieuwe ideeën, gedrevenheid en realisatiekracht is waar de toekomst om vraagt. Onze drijfveer is om talent van nu de springplank te bieden voor de energie van morgen. 

Talent voor Transitie is een open traineeship voor startende professionals. Allen met een intrinsieke motivatie de transitie te versnellen. 

In een periode van twee jaar zetten TvT-ers de schouders onder uitdagende opdrachten bij verschillende organisaties. Daarnaast volgen zij het TvT ontwikkelprogramma voor professionele en persoonlijke groei. Na afloop vliegen TvT’ers uit. Zo creëren wij een duurzame toestroom van talent met hart voor energie.

Geïnspireerd ? Sluit je aan!

Ben jij op zoek naar hoe jij jouw vermogen in de energietransitie kan inzetten en werk jij graag samen met een hechte en gezellige groep trainees aan je ontwikkeling?

Over jou:

Jij bent nieuwsgierig, energiek en hebt een sterke intrinsieke motivatie om bij te dragen aan een duurzame, fossielvrije toekomst.

Je krijgt energie van uitdagende vraagstukken en je haalt plezier uit het zetten van nieuwe stappen, voor jezelf en je omgeving.

Ook ben je recent afgestudeerd, heb je niet meer dan 2 jaar werkervaring en affiniteit met klimaat en energie. 

We verkennen graag de mogelijkheden met jou, klik hier om je aan te melden:

Wat doe je zoal als trainee energietransitie?

De energietransitie kan sneller. En daar hebben we jou voor nodig. Als trainee bij Talent voor Transitie zet jij jouw schouders onder uitdagende projecten bij verschillende organisaties die jouw frisse, nieuwe energie kunnen gebruiken. Weet je nog niet precies waar jouw talenten het beste tot zijn recht komen, waar jij energie van krijgt en wat jouw plek is in de veranderende energiewereld? Talent voor Transitie biedt jou de kans om te experimenteren, dit samen met ons uit te zoeken en tegelijkertijd aan een breed netwerk te bouwen. Bij het open traineeship doe je energiekennis op tijdens je projecten én werk je aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling in het ontwikkelprogramma.

Wat voor projecten kan ik verwachten? 

TvT-ers kom je overal tegen in de energiewereld, van junior stedelijke energietransitie tot programma manager bij nationale onderzoeksprogramma’s. We werken in projectmanagement functies bij zonne- en windprojecten en helpen innovatieve startups om prototypes te bouwen. We bouwen aan energienetwerken, en denken mee met bewoners die van het gas af moeten. Welk project het beste bij jou past? Die keuze is volledig aan jou, we gaan samen met jou en mogelijke opdrachtgevers in gesprek. Zo zorgen we ervoor dat er altijd een perfecte match is.  

Wat houdt het ontwikkelprogramma precies in? 

Wanneer je start, ben je direct onderdeel van een enthousiaste groep startende energieprofessionals. Naast contact met je lichting, heb je bij gezamenlijke events ook veel contact met de andere trainees binnen Talent voor Transitie. Tijdens intervisie-momenten deel je kennis uit en help je elkaar met uitdagingen waar je in je opdracht tegenaan loopt. Ook buiten deze momenten is er altijd de mogelijkheid om je mede trainees even aan te schieten. Professionele én persoonlijke ontwikkeling staan namelijk centraal in het programma, hierom krijg je ook een persoonlijke coach. Daarnaast volg je gave workshops, inhoudelijke masterclasses en leer je alles over energie, advies geven, projectmanagement en coalities bouwen.  

Professionele én persoonlijke ontwikkeling staan namelijk centraal in het programma

Fenneke van Vliet, talentontwikkelaar bij TvT

Dit beschrijft jou 

Jij bent nieuwsgierig, energiek en hebt een sterke intrinsieke motivatie om bij te dragen aan een duurzame, fossielvrije toekomst. Je krijgt energie van uitdagende vraagstukken en je haalt plezier uit het zetten van nieuwe stappen, voor jezelf en je omgeving. Ook ben je recent afgestudeerd, heb je niet meer dan 2 jaar werkervaring en aantoonbare affiniteit met duurzaamheid en energie. 

Wat je van ons mag verwachten

Een springplank in de energiewereld. Bij Talent voor Transitie ben je onderdeel van een levendige community die niet alleen bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie, maar ook plezier. Je krijgt de ruimte om te leren en te experimenteren terwijl je kunt rekenen op een veilige thuisbasis, waar je collega’s altijd kunt bereiken en kan sparren wanneer nodig. Je ontdekt diverse werkomgevingen en krijgt de kans om je zowel op persoonlijk als inhoudelijk vlak te ontwikkelen. Zo bouw je aan een breed en blijvend netwerk. En, niet onbelangrijk: een marktconform salaris. 

Mocht je meer willen weten, kijk dan hieronder bij de FAQ-sectie, of neem gewoon even contact op. Dit kan per mail en telefonisch: 085-1307530

Na twee jaar vlieg je met een knallend feest uit!