Onze missie:

Een betere toekomst

Begin 2017 gooide Albert Bloem (1967) het roer om. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in de energiesector – op dat moment bij Vattenfall – nam hij het besluit zelf een bedrijf te starten. In zijn projecten in de energiebranche had hij al diverse keren met trainees gewerkt. Dat gaf goede energie in het project en was een welkome meerwaarde aan het projectresultaat. Én zette het aan tot denken. Want zou dit niet veel breder opgepakt moeten en kunnen worden in de branche waar veel plannen worden gemaakt, maar zo weinig wordt doorgepakt?

Albert wil de energietransitie vernieuwen

Zorgen over de wereld van straks

In de energiesector kunnen we veel verzinnen en onderzoeken. Alleen komen we maar moeilijk tot tastbare veranderingen. En dat terwijl we ons wel zorgen maken over de wereld van straks en hoe die voor toekomstige generaties gaat zijn. Albert: “Er groeide bij mij het besef dat ik dan ook zelf concreet in actie moest komen. En dat heb ik gedaan!”

Het verhaal van TvT

Jong en oud – talent en ervaring

Talent voor Transitie wil nieuwe generaties de mogelijkheid geven om gebruik te maken van de kennis, ervaring en het netwerk van de oudere generaties. Daar hebben we een ontwikkelprogramma voor gemaakt en een werkwijze waarin we optimaal gebruik maken van elkaar en elkaars netwerk. Daarin zoeken we geen kopieën van onszelf, maar geven we juist ruimte aan nieuwe persoonlijkheden. En dat werkt.

Samenwerken centraal

Albert kreeg al snel hulp van Martin Eimers die inmiddels partner is van Talent voor Transitie. Ook Martin heeft een rijke historie in de energiesector. En later zijn Fenneke van Vliet en Franca van Bokhorst aangesloten. Samen zorgen ze voor een goede mix van energie-ervaring, ondernemerschap, visie op talentontwikkeling en een drive voor een beter klimaat.

Wij maken verschil en geven energie

Die nieuwe denkwijze van Talent voor Transitie inspireert niet alleen het nieuwe talent dat veel meer nadenkt over klimaat en leefbaarheid van de toekomstige wereld dan de oudere generaties. Ook project- en programmamanagers van de grote partijen in de energiesector worden er blij van. In de eerste plaats omdat ze ervaren dat een junior eigenlijk net zoveel verschil kan maken als een senior, maar vooral omdat de nieuwe generatie nieuwe inzichten heeft. Die dénken, kijken en handelen anders.

Niet voor niets zeggen opdrachtgevers: “Ik weet niet hoe je het voor elkaar krijgt, maar iedere keer verras je me weer!”